Pogled za osebe
Z DISLEKSIJO

Da bi se prepričali, ali imate vi ali vaš otrok disleksijo ter in pravočasno ukrepali, priporočamo testiranje za disleksijo na Inštitutu za disleksijo.

Testiranje

TESTIRANJE OTROK IN MLADOSTNIKOV


***obrazec_testiranje_vsi***


 


Kako poteka testiranje?


Testiranje izvajamo na sedežu Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje na Poljanski cesti 6 v Ljubljani. Traja približno uro in pol, največ dve. Poteka v sproščenem vzdušju, kar je še posebej pomembno za otroke, da lahko aktivno sodelujejo. Z otroki ste na testiranju prisotni tudi starši. Psihologinja vam bo, medtem ko bo otrok reševal teste, zastavljala vprašanja o njegovem zgodnjem razvoju in družinski anamnezi.

Pri testiranju psihologinja uporablja inventarij za ugotavljanje disleksije, Takahiko Musada test celostne percepcije, Goodenoughov test samopodobe, test vidne percepcije, preizkus kompozicije in grafomotorike.

Testiranje izvajata usposobljeni in izkušeni psihologinji prof. dr. Ana Krajnc in dr. Vesna Radonjić Miholič.

Napotki pred testiranjem – INFOGRAFIKA
KORAKI
  1. PRENESITE SI VPRAŠALNIK ZA SKOTOPIČNI SINDROM
  2. VPRAŠALNIK IZPOLNITE (SKUPAJ Z OTROKOM)
  3. PO ELEKTRONSKI POŠTI PREJMETE DATUM IN URO TESTIRANJA
  4. IZPOLNJEN VPRAŠALNIK PRINESETE S SEBOJ, NAREDITE SI KOPIJO VPRAŠALNIKA
 
Pred testiranjem si s spletne strani prenesite vprašalnik za samotestiranje skotopičnega sindroma. Izpolnjeni vprašalnik obvezno prinesite s seboj na testiranje ali nam ga izpolnjenega pošljite po elektronski pošti.
 
Če ste testiranje za skotopični sindrom že opravili, s seboj prinesite izvide in izpolnjeni vprašalnik.

V primeru, da  je otrok opravljal tudi druga testiranja (katera?), s seboj prinesite kopije mnenj in izvidov.

Pomembno je, da v času testiranja otrok ni lačen ali preveč utrujen, zato testiranja predvidoma potekajo v dopoldanskem času.
 
Da, otroka želim testirati za disleksijo  – LINK NA OBRAZEC ZA NAROČANJE
 


TESTIRANJE ODRASLIH


V odraslosti in pozni odraslosti značilnosti disleksije ne poniknejo, četudi se strokovnjaki z njimi le redko ukvarjajo. In vendar jih je moč prepoznati, bolje razumeti, obvladovati. Moč je razviti takšne strategije učenja in obnašanja, ki boljšajo delo in življenje oseb z disleksijo ter njihove okolice.

Kako lahko odrasli sami prepoznajo znake disleksije pri sebi?
 
Kako poteka?

Katere teste uporabljamo?
 
Da, želim se testirati za disleksijo  – LINK NA OBRAZEC ZA NAROČANJE
 

NAROČANJE

Za naročilo testiranja za disleksijo za otroka ali zase, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. Termine testiranja določamo sproti in vas o njih obvestimo po telefonu. Načeloma potekajo ob petkih, kadar je potreba večja, pa tudi ob drugih dnevih v tednu. Čakalne dobe ni, na vrsto za testiranje lahko pridete že v nekaj dneh. Izpolnjen obrazec ni zavezujoč in testiranje lahko ob našem klicu brez obrazložitve tudi odpoveste.