Pogled za osebe
Z DISLEKSIJO

Kako poteka testiranje otrok?

NAROČIL NA TESTIRANJE ZA DISLEKSIJO TRENUTNO NE SPREJEMAMO.

HVALA ZA RAZUMEVANJE.

Kako poteka testiranje otrok?

Testiranje za disleksijo poteka v sproščenem vzdušju, kar je še posebej pomembno za otroke, da lahko aktivno sodelujejo. Z otroki ste na testiranju prisotni tudi starši. Psihologinja vam bo, medtem ko bo otrok reševal teste, zastavljala vprašanja o njegovem zgodnjem razvoju in družinski anamnezi.

Testiranje traja približno uro in pol, največ dve.

Pri testiranju psihologinja uporablja inventarij za ugotavljanje disleksije, Takahiko Musada test celostne percepcije, Goodenoughov test samopodobe, test vidne percepcije, preizkus kompozicije in grafomotorike.
 

Kdo testira?

Testiranje izvajata usposobljeni in izkušeni psihologinji prof. dr. Ana Krajnc in dr. Vesna Radonjić Miholič.
 

Kje izvajamo testiranje?

Testiranje izvajamo na sedežu Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje na Poljanski cesti 6 v Ljubljani. Na dan testiranja se oglasite v sprejemni pisarni v pritličju, pospremili vas bomo do psihologinje.
 

Kakšna je cena testiranja?

Testiranje stane 140 EUR. Znesek testiranja z gotovino poravnate na testiranju. Izdelava mnenja stane 100 EUR, račun za mnenje vam pošljemo po pošti skupaj z mnenjem, če ga naročite. Naročila mnenja ni obvezno.

 

Naročanje

Zaradi povečane potrebe po testiranju, trenutno novih naročil ne sprejemamo. Testiramo izključno nujne primere, predvsem otroke (pridobivanje odločbe, izrazito poslabšana samopodoba ...).

Pomembni napotki

  • Pred testiranjem si s spletne strani prenesite vprašalnik za samotestiranje skotopičnega sindroma. Izpolnjeni vprašalnik obvezno prinesite s seboj na testiranje ali nam ga izpolnjenega pošljite po elektronski pošti. Naredite si kopijo in jo shranite zase, potrebovali jo boste v primeru, če vas bo psihologinja napotila na testiranje skotopičnega sindroma.

  • Če ste testiranje za skotopični sindrom že opravili, s seboj prinesite izvide in izpolnjeni vprašalnik.

  • V primeru, da  je otrok opravljal tudi druga testiranja, s seboj prinesite kopije mnenj in izvidov ali nam jih predhodno pošljite na e-mail.

  • Pomembno je, da v času testiranja otrok ni lačen ali preveč utrujen, zato testiranja predvidoma potekajo v dopoldanskem času.