Pogled za osebe
Z DISLEKSIJO

Kako poteka testiranje odraslih?

NAROČIL NA TESTIRANJE ZA DISLEKSIJO TRENUTNO NE SPREJEMAMO.

HVALA ZA RAZUMEVANJE.

Testiranje odraslih


Inštitit za disleksijo je edina ustanova v Sloveniji, kjer za disleksijo testiramo tudi odrasle. V odraslosti in pozni odraslosti značilnosti disleksije ne poniknejo, četudi se strokovnjaki z njimi le redko ukvarjajo. In vendar jih je moč prepoznati, bolje razumeti, obvladovati. Moč je razviti takšne strategije učenja in obnašanja, ki boljšajo delo in življenje oseb z disleksijo ter njihove okolice.
 

Kako poteka testiranje?


Testiranje za disleksijo poteka v sproščenem vzdušju. Pri testiranju za disleksijo psihologinja uporablja inventarij za ugotavljanje disleksije, Takahiko Musada test celostne percepcije, Goodenoughov test samopodobe, test vidne percepcije, preizkus kompozicije in grafomotorike. Testiranje traja približno uro in pol, največ dve.
 

Kdo testira?


Testiranje izvajata usposobljeni in izkušeni psihologinji prof. dr. Ana Krajnc in dr. Vesna Radonjić Miholič, klinična psihologinja.
 

Kje izvajamo testiranje?


Testiranje izvajamo na sedežu Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje na Poljanski cesti 6 v Ljubljani. Na dan testiranja se oglasite v sprejemni pisarni v pritličju, pospremili vas bomo do psihologinje.
 

Kakšna je cena testiranja?


Testiranje stane 140 EUR. Znesek testiranja z gotovino poravnate na testiranju. Izdelava mnenja stane 100 EUR, račun za mnenje vam pošljemo po pošti skupaj z mnenjem. Naročilo mnenja ni obvezno.

 

Naročanje

Zaradi povečane potrebe po testiranju, trenutno novih naročil ne sprejemamo. Testiramo izključno nujne primere, predvsem otroke (pridobivanje odločbe, izrazito poslabšana samopodoba ...).

Pomembni napotki

  • Pred testiranjem si s spletne strani prenesite vprašalnik za samotestiranje skotopičnega sindroma in listo za ugotavljanje disleksijo pri odraslih. Izpolnjena vprašalnik obvezno prinesite s seboj na testiranje ali nam ga izpolnjenega pošljite po elektronski pošti. Naredite si kopijo in jo shranite zase, potrebovali jo boste v primeru, če vas bo psihologinja napotila na testiranje skotopičnega sindroma.

     
  • Če ste testiranje za skotopični sindrom že opravili, s seboj prinesite izvide in izpolnjeni vprašalnik.

     
  • V primeru, da  je otrok opravljal tudi druga testiranja, s seboj prinesite kopije mnenj in izvidov ali nam jih predhodno pošljite na e-mail.